Nyt projekt skal hjælpe unge til at mestre livet

2019-10-15

Ugeavisen Vejle, 15. oktober 2019, Sektion 1

UNGDOMSLIV sportucation er et fireårigt projekt, hvor målet er, at løe de unge frem mod en ungdomsuddannelse. 18 unge mennesker møder til morgentræning med Vejle boldklubs førstehold to gange om ugen.

VEJLE: Unges interesse i fodbold skal bruges som afsæt til, at de får en god start på deres ungdomsliv. Derfor har DGI Sydøstjylland taget initiativ til et tværgående projekt med Vejle Boldklub, Vejle Kommune, Undervisningsministeriet og Aarhus Universitet i samarbejde med Bikubenfonden, lyder det i en pressemeddelelse.

Et stigende antal piger og drenge oplever, at ungdomslivet er særligt udfordrende.

I nogle tilfælde får det store konsekvenser for de unge senere i livet og for samfundet som helhed. Det skal et nyt tværgående projekt lave om på. Sportucation er et fireårigt projekt, hvor målet er, at løe de unge frem mod en ungdomsuddannelse, så de i højere grad har muligheden for at skabe et godt liv.

-Vi ved, at idrætsforeningernes værdier og fællesskaber kan styrke unge mennesker.

Et aktivt liv i fællesskab med andre udvikler vores faglige, sociale og personlige kompetencer, siger formand for DGI Sydøstjylland, Dan Skjerning.

18 unge mennesker er siden 1. september blevet en del af Sportucation i Vejle.

De møder til morgentræning med Vejle Boldklubs førstehold to gange om ugen og bliver på den måde en del af fællesskabet på holdene.

Derudover spiser de unge morgenmad i klubberne, får en madpakke med i skole og mødes til sociale aktiviteter i klubberne cirka fire timer om ugen. Ideen er, at holdfællesskabet skaber et incitament for, at de unge ønsker at udvikle og dygtiggøre sig ikke alene indenfor idræt, men også i skolemæssige sammenhænge.

Selvtillid glæde og fællesskab

Helle Thychosen, administrationschef i Vejle Boldklub fortæller: -I Vejle Boldklub har vi tidligere med stor succes kørt projekter, der har til formål at tage et samfundsmæssigt ansvar, give glæden ved sporten videre, og ikke mindst bidrage til at unge mennesker får selvtilliden, glæden og fællesskabet ind under huden.

Det er en vigtig del af vores fundament som klub og som en medspiller i Vejle Kommune. Fodboldklubber kan noget særligt, og sætter vi den kvalitet sammen med andre, der ønsker at gøre en forskel for unge mennesker, kan vi skabe noget ganske unikt. / EXP.

18 unge mennesker er siden 1. september blevet en del af Sportucation i Vejle. De møder til morgentræning med Vejle Boldklubs førstehold to gange om ugen og bliver på den måde en del af fællesskabet på holdene.