De unge skal have en uddannelse: Men de begynder på Vejle Stadion

2019-10-12

Vejle Boldklub og Vejle Kommune er med i projektet Sportucation. Et par ugentlige ture på træningsbanen skal hjælpe unge på vej mod et bedre liv.

Anders Møllenberg anmo@vafo.dk

Vejle: I bund og grund handler det om et godt liv.

Vejen til det det gode liv er de færreste uenige om; den går igennem uddannelse og i første omgang igennem en ungdomsuddannelse.

- Chancen for at få et godt liv er meget større med end uden en ungdomsuddannelse, siger Jon Nedergaard.

Jon Nedergaard er leder af Sportucation, som er et projekt igangsat af DGI Sønderjylland i samarbejde med Undervisningsministeriet og Aarhus Universitet og med lokalt forankrede samarbejdspartnere. For eksempel Vejle Kommune og Vejle Boldklub.

- Vi skal være den gode søster eller bror, som skubber de unge i den rigtige retning, siger Jon Nedergaard.

I Vejle går det kort fortalt ud på, at 18 unge fra 8. og 9. årgang fra flere af kommunens skoler onsdag og fredag møder ind på Vejle Stadion i stedet for i skolen.

De træner cirka halvanden time, spiser og klokken 10.00 er de tilbage på skolen og følger resten af undervisningen. De 18 er ifølge Jon Nedergaard valgt, da de hører til i gruppen af elever, som er i risiko for ikke at få en ungdomsuddannelse.

- Vi håber og tror, at det, de får ud af træningen i form af for eksempel holdånd og energi, påvirker dem i den rigtige retning, siger han.