I AGF glæder adm. direktør, Jacob Nielsen over muligheden for at tage ansvar og bruge idrætten aktivt til at gøre en forskel for unge i udsatte positioner: 

“Det ligger i vores kultur og DNA at tage ansvar, og Sportucation-projektet står vores hjerte nær, da det handler om unge mennesker, og det viser, hvordan samværet omkring fodbold og bevægelse kan gøre en forskel. Så jeg er rigtig glad for, at vi i fællesskab med DGI og Aarhus Kommune kan sparke et så stærkt projekt i gang sammen med en af vores gode samarbejdsklubber."

Vejle Boldklub har været en del af DGI Sportucation siden september 2019 og der er i øjeblikket 18 unge er tilknyttet klubben.

Helle Thychosen, administrationschef i Vejle Boldklub udtaler: "I Vejle Boldklub har vi tidligere med stor succes kørt projekter, der har til formål at tage et samfundsmæssigt ansvar, give glæden ved sporten videre, og ikke mindst bidrage til at unge mennesker får selvtilliden, glæden og fællesskabet ind under huden. Det er en vigtig del af vores fundament som klub og som en medspiller i Vejle Kommune. Fodboldklubber kan noget særligt, og sætter vi den kvalitet sammen med andre, der ønsker at gøre en forskel for unge mennesker, kan vi skabe noget ganske unikt."Fredericia FC har været med i DGI Sportucation siden oktober 2019. Der er i øjeblikket 14 unge tilknyttet. Klubben ser samarbejdet som en videreudvikling af projektet "Fra bænken til banden", som Fredericia har kørt sammen med Fredericia Kommune i en årrække med gode resultater.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia udtaler: "FC Fredericia har i en del år arbejdet med unge mennesker indenfor forskellige områder og vi ser det som helt naturligt, at være en del af dette projekt. Førsteholdstruppen deltager aktivt i projektet og i øjeblikket er det bl.a. Christian Ege og Steven Enna, der deltager i de unges træning".


Mød også de andre partnere i projektet: BikubenfondenDGI og kommunerne


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk